doel & inhoud van de lessen


Het uitgangspunt van Maha Kundalini Tantra is het feit dat het menselijke lichaam elektrische energie produceert.

Het lichaam kan:

  • energie produceren
  • energie vasthouden
  • energie verspreiden
  • energie samentrekken
  • energie opladen
  • energie ontladen
  • energie transformeren naar verschillende soorten van energie (bijvoorbeeld seksuele energie, gematerialiseerde energie, mentale energie etc.)

Alle Maha Kundalini Tantra (MKT) technieken worden uitsluitend gebruikt om 2 doelen te realiseren:

  1. De batterij, het fysieke lichaam, zich voor te bereiden en geschikt te maken voor de enorme hoeveelheid energie die vrijkomt en stroomt door het menselijk lichaam tijdens een Kundalini-ontwaking en Kundalini-stijging.
  2. Het bereiken van Universeel bewustzijn.

Maha kundalini tantra (MKT) in het kort....


maha kundalini tantra formatie, tantra, energy, kundalini, meditation, awareness,

Maha Kundalini Tantra is een methodische, didactische en structurele techniek. Het behandelt het opwekken van de Kundalini , de zeven fasen van Kundalini-ontwaking en de vereniging met de universele energie in de Sahasrara chakra, op de kroon van het hoofd. Deze unieke vorm van Tantra maakt bewust gebruik van de gezamenlijke mentale, emotionele en fysieke energie van deelnemers in een groep

MKT is een zeer effectieve, dynamische en snel werkende vorm van Tantra. Het is toegankelijk voor iedereen. Iedereen kan het beoefenen ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of gewicht. Je hoeft dus niet bijzonder lenig te zijn, uren op een kussentje  te kunnen zitten of te beschikken over bergen yoga of meditatie ervaring. Heb je deze ervaring wel dan is  dit welkom en verrijkend. Het zal je helpen om jouw ervaring te verdiepen.

We besteden specifieke aandacht aan de wervelkolom, het endocriene stelsel en het chakrasysteem. De tantrische oefeningen werken direct op zowel het klieren- en zenuwstelsel alsook op de chakra’s van de beoefenaar. Hierdoor is het effect van de oefeningen meteen voelbaar en wordt deze geregistreerd als een indruk-gevende ervaring; dit in tegenstelling tot droge theoretische stof die vaak snel weer wordt vergeten.

 

Maha Kundalini Tantra wordt ook wel Oneness-Tantra genoemd.

Door structurele en regelmatige beoefening van Maha Kundalini Tantra vergroot de beoefenaar zijn zelfbewustzijn. Hierdoor vermindert hij zijn gewaarwording van het ‘IK’ en vergroot hij zijn ervaring en perceptie van non-dualiteit, Oneness.

 

Je leert en ervaart om bewust gebruik te maken van seksuele energie, jouw levensenergie.

Je leert hoe je deze krachtige energie ontwaakt, manipuleert en transformeert.

Wist je dat je Kundalini energie kan gebruiken voor allerlei manifestaties in je dagelijks leven? Het kan zich manifesteren in de vorm van creativiteit, concentratie, doelgerichtheid, geven, sensualiteit, heling. De mogelijkheden zijn oneindig.

Gaan de lessen dan over seks?


Maha Kundalini Tantra kun je beschouwen als het tegenovergestelde van seks.

Seksuele handelingen/activiteiten gaan over sex, over ontlading van energie.

Maha Kundalini Tantra is een spirituele techniek, een wetenschap, een manier van leven die leeft in harmonie met alles om zich heen; seksuele energie is de basisvorm van onze levensenergie, van onze schepping, van alles dat wordt gecreëerd.

Met deze energie zullen we werken met als doel oplading en vergroting van onze capaciteit om energie te bevatten en om ons bewustzijn te verhogen.

 

Wat zul je niet vinden en hoef je niet te verwachten tijdens de lessen ?

Yoni of Lingam massage. Wierook, kaarsjes, rituelen, attributen, lingerie, make-up, geurtjes en andere aandachttrekkers of liever gezegd: aandacht-afleiders.

openen en verschonen van het lichaam


Net als in een elektrisch circuit bevat ons lichaam positief (+) en negatief (-) geladen delen. Tussen deze delen vindt stroming plaats. Hoe meer open de kanalen zijn, hoe beter is de overdracht en de geleiding. Door het uitvoeren van de energetische oefeningen openen en verschonen we de kanalen in ons lichaam.

 

Ons lichaam kent hoofdkanalen, velen zijkanalen doorlopend in kleine zijweggetjes.

Deze kanalen worden ook wel nadi's genoemd.

De eerste stap in het proces van Kundalini ontwaking is zuivering van de nadi’s.

Nadi’s zijn subtiele kanalen, opgebouwd uit astrale stof, waar Prana en Kundalini-energie doorheen stroomt. De belangrijkste nadi’s zijn Ida, Pingala en Sushumna.

In de lessen leer en ervaar je om de Ida en Pingala nadi's te zuiveren.

Welke invloed ze hebben op fysiek, emotioneel en mentaal gebied en hoe je ze kunt gebruiken om jezelf in balans te brengen en te blijven.