ervaringen van deelnemers


"Door het volgen van de MKT lessen heb ik mogen ervaren hoe het is om meer rust in mijn hoofd en mijn lichaam te voelen.

Ik ervaar ook meer vrijheid, openheid en liefde, naar de mensen om mij heen en ook vooral naar mezelf toe.

Ik heb geleerd om meer in mijn lichaam te zijn, meer voelen en minder denken.

En het is bijzonder om verschillende energieën van mensen te voelen en bewust opmerken wat deze energieën met mij doen.

Ik kan daardoor nu veel beter mijn eigen energie sturen en beïnvloeden."

 

Tanja


"Ik ervaar Maha Kundalini Tantra als thuiskomen bij jezelf.

Voelen wat ademhaling, energie en de stroming ervan met je kan doen.

Niet alleen met je lijf maar ook mentaal wordt je aangeraakt. Soms confronterend, maar helend.

Je bewustwording van je eigen lichaam groeit :-) heerlijk!

 

Carla geeft de workshops in een veilige, fijne setting. Ze voelt precies aan wat er nodig is. Veel doen en altijd ruimte om vragen te stellen.

Zelf nu 2 MKT jaartrainingen en losse workshops gedaan. Ook samen met mijn vriendin heb ik MKT koppelworkshops gevolgd.

Dit voelde voor ons als verbindend. Bewust worden van elkaar op energetisch niveau."

 

R. Feenstra. 


 

"Wat een mooi jaar heb ik mogen bleven met de Maha Kundalini Tantra jaartraining.

Carla heeft veel kennis die zij op een prettige en rustige wijze op mij heeft overgebracht.

Ik voelde mij op mijn gemak bij Carla.

 

 Ik heb de lessen ervaren als liefdevol, ontspannen, intens, stromend, dichter bij mezelf en delen met elkaar.

 Na iedere les was ik ontspannen en mijn hoofd was meer opgeruimd. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 Dank je wel hiervoor Carla."

 

 Lieve groet,

 Ingrid Methorst


"Wat een mooi geschenk om Carla te mogen ontmoeten en mee te doen aan deze Maha Kundalini Tantra lessen.

Ze brengen mij weer bij mijzelf, mijn lijf gaat steeds meer voelen en beter bewegen.

 

Ik beleef deze lessen als een voeding voor lichaam, geest en ziel.

Ze laten mij éénheid ervaren met anderen en mijzelf.

 

Ze doen mij inzien dat er nog steeds zoveel meer is.

Carla is een geweldige begeleidster in dit proces.

Een prachtig cadeau voor mijzelf!"

 

Irene M. 61 jr.


"Wat me direct opviel tijdens de serie van 6 chakra-workshops bij Carla was de prettige en veilige sfeer en hoeveel impact de oefeningen op mij hadden. Ik had al heel lang last van vermoeidheid, spanning in mijn lichaam en serieuze concentratieproblemen en dat ging toen al een stuk beter. Voldoende reden dus om me aan te melden voor de jaartraining.

 

Gaandeweg de jaartraining werd ik steeds meer aanwezig in mijn lichaam en kon steeds beter voelen wat er zich in mij af speelde. Ik heb regelmatig thuis de oefeningen gedaan en dat heeft het proces zeker verdiept. Soms kwam ik bij oude lagen uit die ik goed kon plaatsen en ik heb het gevoel dat er ook veel is geheeld waar ik me niet echt bewust van ben. Stukje bij beetje (met ups en downs) krijg ik meer levensenergie, voel me opgewekter, ervaar meer innerlijke rust, ben ik helderder en gaat mijn hart meer open. En daar ben ik uiteraard erg blij mee."

 

Pieter


"Het leukste voor mij aan MKT en met name de jaartraining zijn enerzijds de diepgang en de tijd die er is om deze diepgang ook goed te verkennen en te integreren, en anderzijds het gebrek aan opvulling: activiteiten en verhalen die gericht zijn op gemiddelde mensen en derhalve voor mij veel minder relevant zijn. Ik ben begonnen in de Osho richting en al snel miste ik diepgang, ik had de inhoud wel te pakken en kreeg derhalve last van de verhouding van opvulling vs inhoud. Dit is voor mij het standaardpunt om verder te gaan zoeken.

 

Ik kwam toevallig MKT tegen en al vrij snel bleek dat MKT deze diepgang wel biedt maar ook dat Carla heel erg weinig opvulling gebruikt in haar lessen. Zelfs na een gehele jaartraining ben ik nog niet uitgekeken en is de verhouding inhoud vs opvulling dus nog altijd fijn voor mij. MKT is een heel directe manier om met tantra om te gaan. Via bepaalde spier- en ademhalingsoefeningen in combinatie met het duwen op bepaalde plekken wordt je (energie) lichaam gestimuleerd en de effecten daarvan kun je rechtstreeks beleven. Er is elke keer wel iemand in de les die heftig reageert op 'de oefening van vandaag' en Carla weet dit altijd liefdevol en vakkundig te begeleiden.

 

Dankzij de grondige opbouw van de jaartraining krijgen o.a. lichaam, geest, emoties en energie huishouding de tijd om te wennen aan de veranderingen. Hierdoor krijgen ervaringen de tijd om beleeft en vervolgens geïntegreerd te worden waardoor je je als geheel gedegen kunt ontwikkelen. Voor mij zijn deze veranderingen vooral op het vlak van: meer voelen wat mijn lijf en mijn zijn nodig heeft ipv verzinnen wat ik zou willen en vervolgens handelen op basis van daadwerkelijk voelbare behoeften ipv bedachte wensen.

 

Weten waar je aan begint: MKT is mijns inziens niet voor iedereen (als start van een tantra traject) geschikt. Volwassenheid omtrent bloot evenals volwassenheid van emoties en geest lijken bij MKT meer een vereiste dan bij de Osho richting. Voor wie deze volwassenheid in kan zetten is de MKT jaartraining waarschijnlijk een prachtige ontdekkingsreis welke gedaan wordt in een groep van liefdevolle mensen bij wie én met wie je gewoon relaxt jezelf kunt zijn."

 

Jasper 39


"De MKT jaartraining heeft mij in vele opzichten veel gebracht.

De avond is voor mij echt een bezinningsavond waar ik naar uit kijk omdat ik me zo goed voel na afloop. 

Elke avond leer ik weer andere technieken die me ook helpen in het dagelijks leven.

 

Door de deskundige en gepassioneerde aanpak van Carla, die een veilige situatie creëert waarin ze je begeleidt om te zijn wie je op dat moment bent, heb ik in mijn dagelijks leven de resultaten al ervaren: ik weet beter wat ik wil, ik voel me helderder en kalmer en de verbinding tussen hoofd en hart is versterkt.

 

Vaste patronen die me tegenhielden in mijn leven zijn deels losgelaten waardoor ik me vrijer voel om te zijn wie ik ben.

Ik raad MKT aan omdat het je dichter brengt bij jezelf en de liefde ontdekt die in je sluimert en die er op wacht om ontwaakt te worden. Carla geeft je hierbij de tools."

 

Liefs Marije


Na het volgen van een introductieles:

 

"Het is goed, denk ik, om je te laten weten dat dit zo prachtig voelt.

Ineke zegt dat ze nachten lang een betere slaap heeft gehad.

Ik voelde me de dagen erna anders, beter.

Ik zoek nog een meer specifieke omschrijving"

 

André en Ineke


"Nu bezig met de afronding van de tweede Maha Kundalini Tantra jaartraining. Vanaf het moment dat ik hoorde van Carla dat zij een jaartraining ging aanbieden was ik verkocht. Een praktische reden, het was in de buurt, en daarnaast had ik via een MKT retraite ervaren wat MKT me kon brengen en kende ik Carla als een betrouwbare, zeer enthousiaste en zichzelf steeds verder ontwikkelende MKT-docent.

 

Er wekelijks mee bezig zijn gaf de mogelijkheid tot verdiepen, mezelf op een heel andere manier te leren kennen.

Te ervaren dat mijn lichaam ertoe doet, dat seksuele energie iets anders is dan ik dacht en het lezen en horen van woorden erover me aan informatie gaven. De veranderingen te ervaren en steeds weer nieuwe dingen aangeboden krijgen, naast de inmiddels vertrouwde, ervaar ik als fijn, intens, leerzaam en soms als lastig als mijn wereld weer eens ondersteboven staat.

 

Iedere les opnieuw in het inmiddels zeer vertrouwde groepje fijn en gekruid met nieuwe smaken.

Soms confronterend als mijn lichaam protesteert, als de mind vertelt dat ik beter ermee kan stoppen en het toch nooit wat wordt. Dat ervaren en weten dat de week erop de groep en de docent er weer zijn en de ontwikkeling in mijn tijd en tempo voortgang kan vinden. Naast de inhoud van de MKT oefeningen is dat een heel fijn gegeven: een jaartraining en werken naar het moment dat er meer en meer integratie kan plaatsvinden.

 

Na de eerste MKT training had ik vaak de gedachte "had ik dat maar eerder geleerd, eerder geweten, eerder kunnen ervaren". Het mooie is dat dit is veranderd in "wat fijn dat ik dit nu op dit moment in mijn leven met deze mensen mag meemaken en er nog een mooi pad voor me open ligt". Voor mij een erg fijne ervaring en dankbaarheid dat er MKT docenten zoals Carla zijn die zelf verder gaan en in staat en bereid zijn het te delen met anderen."

 

P.


 

"In november hebben mijn partner en ik, onder begeleiding van Carla, een bijzonder mooie MKT-reis mogen maken. De privésessie voor koppels was voor ons een kleine vakantie. De omgeving voldeed aan alles, de begeleiding was maximaal afgestemd op onze behoefte en wensen, de sfeer was zacht en liefdevol... Het was een prachtige ervaring.

We komen in december voor een vervolg sessie. Carla, bedankt en tot over twee weken."

 

Warme omhelzing van Rob en Linda


"Ik heb de Jaartraining gevolgd om meer in balans te raken met mijn energie.

Het blijft voor mij een mystiek fenomeen die energie die er in en rond ons is.

Toch ga ik steeds meer van die energie merken.

 

Ik verwachtte dat ik alleen een prikkel of kriebeltje zou voelen maar dat hoeft helemaal niet.

Soms is het een bewustwording of een gedachte die plotseling door je schiet, een gevoel van dankbaarheid en blijheid.

 

Het is iedere les weer heerlijk om met de oefeningen bezig te zijn en de rust te ervaren die er na de les in me zit.

Ook in het dagelijkse leven merk ik verandering in mijzelf.

Ik kan een situatie makkelijker vanuit meerdere kanten bekijken, ik ben minder gestrest.

Ik ga zeker nog een vervolg op de MKT jaartraining volgen."

 

Knuffel A.


"Bij Carla in een vertrouwde veilige omgeving MKT lessen gevolgd.

Dit na eerst een introductie les te hebben gedaan. Dit geeft een goed beeld en zou dit zeker aanraden als je nog twijfelt.

Ik heb eens ergens een tantramassage gehad wat erg fijn en liefdevol was en wellicht aansluit op het plaatje wat veel mensen bij tantra hebben.

 

De lessen die je bij Carla volgt zijn wezenlijk anders / meer toegankelijk en de gemene deler is oordeelloos en liefdevol zijn! Als iemand die nuchter is en veel in mijn hoofd zit en ook nog eens graag de controle heeft blijk ik het toch heerlijk te vinden om gewoon te doen (zonder te weten waarom) en te voelen.

 

Geen zweverigheid en na elke les merk ik dat er meer rust is in mijn hoofd. Heerlijk!

Ook krijgt de rugwervel veel aandacht met oefeningen en komt hier na jaren weer meer beweging in."

(Veel sporten hielp me hierin niet)

 

Wilco, Harlingen


"Als je tantra wilt leren kennen, zoek dan niet verder.

Carla weet waar ze het over heeft en geeft op een prettige, directe en integere manier les.

Je voelt je snel op je gemak. Aanrader!

Het is wonderbaarlijk te ervaren wat tantra kan brengen.

Dankjewel Carla voor de mooie lessen.”

 

Jurgen


“Ik was zoekende naar een korte cursus over tantra.

Ik had al wel wat gelezen over tantra maar kreeg er hele verschillende meningen en visies over.

Op Facebook zag ik een introductieles van Maha Kundalini Tantra.

Daar ben ik naar toe gegaan met de insteek om iets meer te weten te komen over tantra.

 

Helaas. Geen antwoord op mijn vraag.

Maar wat een prachtige ervaring. Wat een rust in de ruimte. Wat een lief mens.

Ik kreeg geen antwoord maar werd enorm nieuwsgierig en verbaasd en wat zou deze vorm van tantra voor mij persoonlijk kunnen doen? Dus ik besloot de MKT  Jaartraining te volgen. En….het is geweldig!!!

Iedere week kijk ik er naar uit. Het is een moment van tot rust komen en veel leren over de energie in mijn lichaam.

 

Ik had nooit gedacht dat IK iets van energie zou kunnen voelen, maar het is gelukt!!!

Niet dat dat een doel op zich was maar het is wel heel fijn om te ervaren dat je zelf, door ademhaling en visualisatie oefeningen de energie- stroom kunt voelen en ook sturen.

Het is niet zweverig maar heel PUUR.

Inmiddels heb ik wel ontdekt wat voor mij tantra is.

Ik ben erg blij dat ik deze cursus kan volgen en naast de super begeleiding van Carla ook hele lieve mede cursisten heb ontmoet.”

 

A.R.