doel & inhoud van de lessen


Doel & inhoud

Alle Maha Kundalini Tantra (MKT) technieken worden uitsluitend gebruikt om 2 doelen te realiseren:

  1. De batterij, het fysieke lichaam, zich voor te bereiden en geschikt te maken voor de enorme hoeveelheid energie die vrijkomt en stroomt door het menselijk lichaam tijdens een Kundalini-ontwaking en Kundalini-stijging.
  2. Het bereiken van Universeel bewustzijn.

In de lessen leer en ervaar je op een didactische manier hoe je de kundalini energie kunt ontwaken en haar kunt laten stijgen langs de ruggengraat. Door de stijging van kundalini energie zal  je (zelf)bewustzijn vergroten. Gevoelens van eenheid en harmonie komen tot ontwikkeling terwijl mentale energie, stress en disharmonie verminderen.


maha kundalini tantra formatie, tantra, energy, kundalini, meditation, awareness,

jij, als batterij

Maha Kundalini Tantra is een zeer effectieve, dynamische en snel werkende vorm van Tantra. Het is toegankelijk voor iedereen.

 

Iedereen kan het beoefenen ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of gewicht. Je hoeft dus niet bijzonder lenig te zijn, uren op een kussentje  te kunnen zitten of te beschikken over bergen yoga of meditatie ervaring. Het mag natuurlijk wel maar ik vraag je om even te vergeten wat je hebt geleerd, je ideeën over tantra opzij te zetten en zonder verwachting de lessen in te stappen. Dit geeft je de kans om tantra te ervaren.

 

Maha kundalini tantra maakt gebruik van seksuele energie, jouw levensenergie. Je leert hoe je deze krachtige energie ontwaakt, manipuleert en controleert.

Wist je dat je Kundalini energie kan gebruiken voor allerlei manifestaties in je dagelijks leven? Het kan zich manifesteren in de vorm van creativiteit, concentratie, doelgerichtheid, geven, sensualiteit, heling. De mogelijkheden zijn oneindig.

 

Gaan de lessen dan over seks?

 

Maha Kundalini Tantra kun je beschouwen als het tegenovergestelde van seks.

Seksuele handelingen/activiteiten gaan over sex, over ontlading van energie.

Maha Kundalini Tantra is een spirituele techniek, een wetenschap, een manier van leven die leeft in harmonie met alles om zich heen; seksuele energie is de basisvorm van onze levensenergie, van onze schepping, van alles dat wordt gecreëerd.

Met deze energie zullen we werken met als doel oplading en vergroting van onze capaciteit om energie te bevatten en om ons bewustzijn te verhogen.

 

Je zal technieken leren die je op een bewuste manier energie laat voelen en ervaren.

We besteden veel aandacht aan het versoepelen van de wervelkolom.

Je leert om met volledige aandacht aan te raken en aangeraakt te worden, zonder doel, vrij van verwachting en prestatie.

Hoe je chakra's lokaliseert en activeert.

Hoe je energie kan uitwisselen met een of meerdere partners

Hoe je met behulp van ademhaling, concentratie en visualisatie energie kan manipuleren en verplaatsen naar ieder gewenst deel in jouw lichaam.

Hoe je jouw lichaam verschoont, zuivert en harmoniseert.

Je zal je bewust worden van jouw, vaak onbewuste, energetische patronen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

 

Je leert om waar te nemen vanuit energetisch uitgangspunt bijv.

~Voel je oplading of ontlading na een oefening

~Spreidt de energie zich of trekt het samen

~Voelt de energie warm of koud aan

~Stijgt de energie of daalt het

~Waar in het lichaam beweegt de energie zich naar toe

~Welke sensaties neem je waar

~Voel je een emotie, zo ja welke?

~Voel je ruimte ontstaan of juist niet

 

De tantrische oefeningen die worden aangeboden in de lessen werken direct op de chakra's en het klieren- en zenuwstelsel. Hierdoor is het effect van de oefeningen meteen voelbaar. Een veelal voorkomende waarneming is een verlaging van mentale activiteit als gevolg van daling van stresshormonen in het bloed. Het hoofd voelt stil, leeg. Zintuigen kunnen breder waarnemen. Het lichaam wordt gevoeliger, sensitiever, (onderdrukte) emoties kunnen naar de oppervlakte komen. Het hele (energetische) lichaam balanceert, opent en verschoont zich.


We zullen o.a. gebruik maken van de volgende technieken:

  1. Pranayama’s (ademhalingstechnieken)
  2. Mahakundalini-asana (groepsstructuur-asanas)
  3. Kamamudra (tantrische yoga met een fysieke partner)
  4. Stimulatie, manipulatie en beheersing van seksuele energie door technieken en structuren
  5. Meditatie & Visualisatie
  6. Synchronisatie technieken

In de lessen beoefenen we Maha Kundalini Tantra (MKT) individueel, in koppels en als groep. We maken hierbij gebruik van de verbindende kracht van onze levensenergie.

 

Net als in een elektrisch circuit bevat ons lichaam positief (+) en negatief (-) geladen delen. Tussen deze delen vindt stroming plaats. Hoe meer open de kanalen zijn, hoe beter is de overdracht en de geleiding. Door het uitvoeren van de energetische oefeningen openen en verschonen we de kanalen in ons lichaam.

 

Ons lichaam kent hoofdkanalen, velen zijkanalen doorlopend in kleine zijweggetjes. Deze kanalen worden ook wel nadi's genoemd. Om hierbij een beeld te krijgen, denk dan aan de nerven in een blad, die zich vertakken tot in de uiterste puntjes. Elkaar voedend en altijd met elkaar verbonden. De kundalini stroomt in patronen en lijnen door de nadi's. Als ze bij latente gebieden komt vult ze deze met energie, blokkades lossen op, dit komt tot uiting in de vorm van bewustzijn op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.